Naerujooga

Naerujoogas naerad sõna otseses mõttes ja palju.
Naljata naer põhineb erinevatel naerumängudel ja sellel, et inimene naerab grupis alati rohkem kui üksi. Naerdes, kuigi esialgu on see kunstlik, kuid aju ega keha ei märka erinevust põhjusega naerul ja jäljendatud naerul ning keemilised ja füüsilised protsessid on alati samad ja  kasulikud.
Naeruteraapia, naerujooga, naerukoolitus - heal lapsel mitu nime, aga sisu üks - naeru ja selle imekspandava mõju propageerimine. Naer mõjutab ju inimese nii emotsionaalset kui ka füüsilist tervist. Naer annab ellu rohkem rõõmu ja harmooniat, parema tervise ning elujõudu.
Naermine on suure energiakuluga, jõudu nõudev sport, nii et aeg ajalt tuleb  lõõgastuda hingamisharjutuste abil. Lõpuks laseme lahti oma sisemisest naerust ning lõõgastume tundes heaoluhormoonide rahustavat mõju. 
                                                                                                                   (: Naerupäring asub siin :)
Naerujooga tund koosneb 7 osast:
Laughing yoga maas 01.02.21.jpg
✅ 
Keha ja meeli soojendavatest harjutustest.  
✅ Rütmilistest plaksutustest koos laulvate silpide ho-ho-ha-ha-ha- ga.   
✅ Jooga süvahingamis - ja venitusharjutustest.  
✅ Lühikestest naeruharjutustest. 
✅ Vabanaerusessioonist - naerumeditatsioonist.  
✅ Kujutluspildi ja meditatsiooniharjutustest.
✅ Massaaži ja lõdvestusharjutustest, naerukeskuse tänamisest.

 

Minu õpetaja Helje Kasearu Indias naeruakadeemias tehtud video. Helje poeg ja tütar laulavad  "Naeruhümni".
Teadlased on kindlaks teinud, et aju vajab 25% rohkem hapnikku kui teised elundid.

Naerujooga harjutused aitavad tuua rohkesti  hapnikku keha rakkudesse ja ajju suurendades keskendumisvõimet, energiataset ja loomingulisust.
Tulemuslikkus sõltub meeleolust ja naerujoogal on võime muuta meeleolu minuti jooksul, vabastades endorfiinhormoone.
Naerujooga on kõige uuem jooga alamliik, konseptsioon, kus igaüks võib naerda grupis ilma ühegi põhjuseta.
Me ei vaja nalju, huumorit ega komöödiat naermiseks. Me alustame naeru nagu harjutust.
Kui me aga naerame grupis ja meil on silmside inimeste vahel, muutub naer tõeliseks ja nakkavaks. 
Naerujooga on meetod, mille on välja töötanud 1995 aastal  India arst Madan Kataria, et suurendada üldist heaolu lõbusal viisil - naerdes häälega.

Naer ei ole alati siiras, kuid mõnikord näib argipäeva saginas valgusaastate taga olevat väikegi naeratus, naerust rääkimata, kuid olge mureta - kui sa oled otsustanud naerda  häälega siis käivituvad õrnalt naerumootorid. Mõistus avardub ja valgustub, kokkukuuluvustunne teiste inimestega muutub mugavamaks ja tugevamaks.
Loovus ja töö efektiivsus suurenevad, immuunsüsteem tugevneb ja seedeorganid saavad aeroobse koormuse, veri rikastub hapnikuga ning süda tänab teid! Naerujooga räägib siis teadlikult algatatud naerust, mis ühel hetkel väga sageli muutub lihtsalt tõeliseks naeruks ja kehas eralduvad heaoluhormoonid ning keha lõdvestub ja aju puhkab.

Naerujooga tundide läbiviimisel on prioriteediks kõigi osalejate turvlisus ja hoitud tervis. Jälgime kõiki joogatunni läbiviimise päeval kehtivaid Terviseameti poolt soovitatud tingimusi ja võtame kastusele täiendavad abinõud, istumiskohad hajutatud, kohapeal desovahendid ja vajadusel jagame maske.