Huvitavat

✅ Tiibeti tarkus ütleb täisväärtusliku elu saladuseks: 
Söö poole vähem, jaluta kaks korda rohkem, NAERA kolm korda rohkem ja armasta piiritult!

Meie rahvatarkustes rõhutatakse inimese isiklikku vastutust oma eluõnne eest: "Igaüks on oma õnne sepp", "Ega õnn sind ei otsi, kui sa ise õnne ei otsi." Manitsetakse olema valvas, et mitte oma õnne maha magada ja selle nimel tööd teha: "Magavale kassile hiir suhu ei jookse."                 2020 fotod ja vanemad 13127.jpg

✅ Kõik inimesed soovivad end hästi tunda ja  olla elus  õnnelik. Psühholoogid väidavad koguni, et kõik meie tegevused elus on motiveeritud just sellest primaarsest ja ürgsest soovist.

Saksa biofüüsik Stefan Klein kinnitab oma teoses "Õnne saladus", et õnn ei ole õnnetuse vastand samuti nagu nauding ei ole kannatamise vastand. Halvad tunded ei välista häid tundeid – ja vastupidi. Suure osa ajast valdavad õnnelikud ja õnnetud mõtted meid läbisegi – me lihtsalt ei teadvusta seda endale. Paraku oleme me altimad negatiivsete tunnete vallandumisele ning kogeme neid intensiivsemalt. Õnnetunde kogemise nimel tuleb vaeva näha, samas kui negatiivsed tekivad justkui loomulikult ja iseenesest. See mehhanism on kujunenud evolutsiooniprotsessi tulemusel tagades meie eelkäijate ellujäämise.

Klein ütleb: "Õnn ja ebaõnn on õpetajad, mille abil loodus meid kasvatab." Nii õnne poole püüeldes kui ebaõnnest hoidudes oleme taganud inimsoo säilimise. Hea uudis on see, et õnnetunne, sealhulgas ilma põhjuseta naermine on treenitav. Õnn on 40 % ulatuses meie enda kontrolli all ja treenitav läbi teadliku tegevuse. Üheks looduse poolt meile kõigile kingitud võimalus ongi naermine kõva häälega ja soovitatavalt mitte vähem kui 15 minutit korraga. Selle saab endale harjumuseks kujundada, kuna inimese aju on kogu elu vältel õppimisvõimeline ning vormitav. Eduka treeningu võtmeks on kogetavate tunnete märkamine ja oskuslik suunamine.
Oluline on mõista, et rõõmsameelne olek ei kaota ära negatiivseid tundeid, küll aga hoiab neid vaos.    (: Naeruabi saab siit :)
Ajuteadlased on viimaste aastakümnete jooksul avastanud inimese võimekuse kohta põnevaid fakte. Nimelt näitavad uuringud, et positiivsed ja optimistlikud inimesed on võrreldes negatiivsetega kuni 30% efektiivsemad ja produktiivsemad. See on võimalik tänu avardumise efektile (ingl k build and broaden effect), mille käigus aju tänu sellistele heaoluhormoonidele nagu endorfiin ja serontoniin efektiivsemalt tööle hakkab. Uuringud näitavad, et avardumise efekti käigus moodustab aju kiiremini ajurakkude vahelisi ühendusi (neuronühendusi), mistõttu mõtleb inimene kiiremini, lahendab kiiremini probleeme ja on loovam. Kes ei tahaks juhina oma meeskonda inimesi, kes saavad tänu optimistlikule ellusuhtumisele kuni 30 protsenti paremaid tulemusi? Proovi naerukoolitust ja koge elurõõmu, õnne ning loovuse kasvu.


Rahvusvaheline naerujooga koduleht asub : http://www.laughteryoga.org/


MÕTTEKILLUD NAERU KOHTA

Iga minutiga, mil sul on suunurgad allapoole, kaotad sa kuuskümmend sekundit õnne.

                                               Tom Walsh 

Iga päev, mil sa ei naera, on kaotsiläinud päev!

                                                Charlie Chaplin

Inimkonnal on ainult üks tõeliselt mõjuv relv - see on naer. Naerurünnakule ei suuda miski vastu seista.

                                                Mark Twain
Huumor on ravim, mis maksab kõige vähem ja mida on kõige kergem sisse võtta.

                                                Giovanni Guareschi

Kortsud näitavad ainult kohti, kus on olnud naeratus.

                                                Mark Twain

Kui sa suudad tüdruku naerma ajada, suudad sa panna ta tegema mida iganes.

                                                Marilyn Monroe

Kõigepealt tuleb naerda, sest siis on terve päev rõõmus.

                                                Osho
Ma armastan naeratusi ja naeru. Kui keegi tahab, et tema elus oleks rohkem naeratusi, peab ta looma selleks tingimused. Ja kuidas seda saavutada? Kindlasti mitte viha, armukadeduse, suure ahnuse või vihkamisega,  vaid armastuse ja headusega, avatud meele ja siirusega.

                                                Dalai-Laama

Me ei naera, sellepärast, et oleme õnnelikud, vaid oleme õnnelikud, sest naerame

                                                William James

Naer on elule nagu rõõmsalt kõikjal kasvav igahaljas taim.

                                                Abraham Lincoln
                                                                                                                                 

Steve Jobs suri miljardärina 56 aasta vanuselt kõhunäärme vähki. Ja tema viimased sõnad sunnivad mõtlema elu mõtte üle: "Lõppude lõpuks on rikkus lihtsalt üks asjaolu, millega ma harjusin. Sel ajal, kui laman haigevoodis ja oma elu meenutan, mõistan, et kogu tunnustus ja jõukus, mida oman, on vältimatu surma palge ees mõttetu ja kõrgema eesmärgita. Hellitage end hästi. Austage teisi. Mida vanemaks saame, seda arukamaks muutume ja mõistame vähehaaval, et kell, mis maksab 30 ja teine, mis maksab 300 dollarit, näitavad üht sedasama aega.

Vahet pole, kas sõidame ringu autoga, mis maksab 150 000 dollarit või mille maksumus on 30 000, tee ja vahemaa on needsamad ning kohale jõuame ühte ja samasse sihtpunkti. Ka purju jäädakse nii 300- kui 30-dollarilisest veinist samamoodi. Ja vahet pole, kas majas, milles elame, on 300 või 3000 m2 – üksinda on halb olla mõlemas. Tõeline sisemine õnnelikkus ei tulene mitte selle maailma materiaalsetest asjadest. Kas lennatakse lennuki VIP- või säästuklassis - lennuki kukkudes langetakse maapinnale ühtmoodi. Loodan, et mõistate, et kui teil on sõbrad või keegi, kellega rääkida, siis olete õnnega koos! Viis vaieldamatut fakti on need.

Ärge kasvatage oma lapsi, soovitades neil rikkaks saada. Kasvatage neid nii, et nad püüaksid olla õnnelikud. Nii saavad nad kasvades teadma asjade väärtus(likkus)t, aga mitte hinda.
"Sööge toitu nagu ravimit. Vastasel juhul peate sööma ravimeid nagu toitu."

See, kes teid armastab, ei jäta teid kunagi maha, isegi kui tal on 100% põhjuseid seda teha. Tema või temake leiab alati ühe põhjuse vastu pidada ja teid mitte jätta.

On suur vahe selle vahel, kas olla inimene ja selle vahel, kas olla inimlik. Kui tahate liikuda kiiresti, siis minge üksi. Kui tahate jõuda kaugele, siis minge üheskoos!!!!!