Minu lugu

Tere kõigile naeruhuvilistele! :D                          Minu naerufoto01.21.png                        

Olen Vello Tamm, tähtkujult sõnn, kahe toreda täiskasvanud lapse isa ja värske vanaisa!
Naerupisikuga sain pihta 2017 Harjumaa Omavalitsuste Liidu jõulupeol, kus jõuluvana kingikotis oli naerukoolitus Helje Kasearu eestvedamisel.

Sealt avastatud naeru supermõjud panidki mind otsima ja mõtlema, kuidas see kõigile antud võimas sisemine jõud on meil enamasti luku taga enda sees kinni?

Naeruuurijad e. gelotoloogid (kreeka keeles gélio tähendab naeru) on kindlaks teinud, et kui lapsed naeravad päevas 400 ja rohkem korda, siis täiskasvanud keskmiselt vaid 15 korda.

Teiseks põhjuseks naerukoolitustega tegelema hakkamisel pean enda jaoks fakti, et keha ja aju ei tee vahet, kas inimene naerab põhjusega või lihtsalt jäljendab südamest naermist. Mõlemal juhul vallanduvad hetkega heaoluhormoonid, endorfiinid ning samal ajal väheneb stressihormoonide tase.
5 minutit südamest naeru võrdub 30 minuti aeroobse liikumisega, see teaduslikult kinnitatud fakt tekitas minus soovi naerujoogaga sügavuti tegelema hakata.
Naermine on tõsine töö! Inimesel on kokku 650 lihast ja südamest naermisel töötavad korraga koos 80 lihast! Oluline teada, et tänapäeva inimese pidevalt istuva tööstiili tulemusena on paljudel probleemid seedeorganitega. Lihtne ja elurõõmu koheselt tagav, sügav, nn. kõhunaer masseerib kõiki meie siseorganeid, toimb nagu seedeorganite sisemine aeroobika või sörkjooks.

Kolmas ülimalt huvitav teadusfakt on, et naermise ajal aju puhkab nn. naudib hetke ja peale naermist on inimesed lausa 57% loovamad ja efektiivsemad.

Olen endale teinud kingituse ja andnud lubaduse saada miljonäriks - naeru miljonäriks! Kümne aastaga tuleks selleks iga päev naerda vaid 277 korda.

Kui ka sinul tekkis soov ja huvi naerda ja naerumiljonäriks saada, siis olen rõõmuga sinu naerukaaslane Naerukaevu sügavustesse sukeldumisel.
Teeme koos endale naerusilipai ja avastame imelist naeru teekonda!        (:Naerupäring asub siin:)
  
Naerujooga koolitaja tunnistus 07.03.2021.jpg

30 sekundit minu naeru saad kuulata siit:

 

Leia aega naeru jaoks - see on hinge muusika. Naer võib pakkuda suuremat rahuldust kui au, olla väärtuslikum kui raha ja puhastada südant paremini kui palve.
Harriet Rochlin