Ülemaailmne naerupäev

ÜLEMAAILMNE NAERUPÄEV

Iga aasta esimene maikuu pühapäev on kuulutatud ülemaailmseks naerupäevaks.
Sellel aastal on ülemaailmne naerupäev 2.mai 2021
Naerupäeva missiooniks on : „Hea tervis, rõõm ja rahu läbi naeru”.
Vaata maailma nr.1 naerusaadiku Dalai Lama naeru ja naera kaasa!

Ülemaailmsele naerupäevale pani aluse 1998.a. Dr. Madan Kataria , naerujooga liikumise looja. Esimene ülemaailmne naerupäev toimus  Mumbais 11. jaanuaril 1998.  aastal.  12 000 kohalike ja välismaiste naeruklubide liiget ühinesid meganaerusessiooniks.

Esimene naerupäev väljaspool Indiat „Happy-Demic” toimus 9. jaanuaril 2000.a. Taani pealinnas Kopenhaagenis. Rohkem kui 10 000 inimest kogunesid Raekoja platsi naerma –see sündmus jõudis ka Quinessi rekordite raamatusse.

Naerupäeval naeravad tuhanded inimesed koos. Naer on võimas emotsioon muutmaks inimesi ja kogu maailma rahumeelsemaks ja positiivsemaks. Naer on universaalne keel, mis ühendab inimesi. Naer loob silla inimeste vahel jamuudab maailma paremaks.
wld_logo_2011_large.jpg

Levinud kombe kohaselt tähistakse Ülemaailmset Naerupäeva kogunemisega suurtele väljakutele, parkidesse või auditooriumidesse.

Indias korraldavad inimesed rahumarsse, kandes loosungeid ja plakateid sõnumitega „Maailma rahu naeru kaudu“, „Kogu maailm on üks perekond“, „Naera elu nimel“, „Naer on keeleülene“, „Ho, Ho, Ha, Ha, Ha“, „Naera ja pane teised naerma“, „Naer – positiivne energia“, „Ühine naeruklubiga – see on tasuta!“, „Mulle meeldib naerda“ jne. Rahumarsi ajal skandeerivad kõik koos „Ho, Ho, Ha, Ha, Ha“, plaksutavad käsi ja tantsivad. Aeg-ajalt peatutakse ning tehakse naerujooga harjutusi (tervitusnaer, n.ö. mobiiltelefoninaer, n.ö. piimakokteilinaer jne).

Marsi lõppedes kogunetakse lavale või poodiumile, kus naeruklubide juhid viivad läbi 10 minutilise naerusessiooni, millele järgneb Dr. Kataria maailmarahu sõnumi ettelugemine.

Peale seda jätkub mitmekesine meelelahutusprogramm, mis koosneb muusikast, tantsimisest ja naermisvõistlustest. Võistelda võib erinevatele tiitlitele, näiteks parim naerja nii meeste ja naiste kui ka eakate ning laste arvestuses. Võitjaks saab võistleja, kes naerab kõige nakatavamalt, loomulikumalt ja pingevabamalt.